Seger i F16-serien

2018-05-09 23:40
I kvällens hemmapremiär i F16-serien vann vi mot Tingsryd med 3 - 1
  • Uppdaterad: 2018-05-11 09:42

Äntligen dags för riktig hemmapremiär även i F16. För motståndet stod Tingsryd. Vi startade starkt med hög press och det höll på att bli ett ledningsmål redan i starten. Dock lät det vänta på sig till tionde minuten innan vi tog ledningen. Tilda J kom igenom på en fin löpning, spelade in bollen centralt till Wilma E som inte gjorde något misstag utan satte iskallt 1 - 0 bakom Tingsryds målvakt. Nio minuter senare var det dags för Tilda J att göra nästa mål. Åter en snabb löpning och ett välplacerat skott bakom Tingsryds målvakt gav 2 - 0. Vi kör på och pressar Tingsryd som inte kommer i några farliga situationer. Andra halvlek fortsätter i samma stil. Vi pressar Tingsryd som inte kommer upp till mer än ett par hörnor. Vår press betalar sig när Gabby i början av halvleken trycker in 3 - 0 till oss. I sextioförsta minuten får Tingsryd en frispark mitt på vår planhalva. Vi blir lite passiva i vårt försvarsspel på frisparken och Tingsryd lyckas få in en reducering. Men efter detta är spelet åter på Tingsryds planhalva och matchen slutar 3 - 1 till AGIF. En bra genomförd match där alla ger järnet, hjälper varandra, snackar positivt och jobbar bra. En härlig laginsats från Felicia i mål (som gjorde sin första match för AGIF i kväll), via backlinjen och mittfältet fram till anfallet.

Skribent: Bo-Lennart Andersson
Alvesta GOIF - Träningsmatcher Dam