Seger i tidig seriefinal

2018-05-07 23:35
Ikväll besegrades IFK Värnamo U med 4 - 1 efter en mycket bra andra halvlek
  • Uppdaterad: 2018-05-07 23:35

Idag var det äntligen hemmapremiär för damlaget. För motståndet i dagens division fyra-match stod IFK Värnamo U, ett lag som inför dagens match ledde serien. Vi sätter hög press direkt från start och pressar ned Värnamo på deras planhalva. Efter nitton minuter uppstår en situation där en av våra spelare, en av Värnamos spelare och Värnamos målvakt springer ihop. Målvakten tappar luften och blir liggande samtidigt som vi gör mål. Målet godkänns först men efter ett par minuter när domaren talat med Värnamos ledare ändras domslutet till frispark för Värnamo. Efter detta sjunker nivån på vårt spel och vi missar en del passningar. Skärpan är inte riktigt där. Värnamo kommer högre upp i plan och får några farliga anfall och hörnor. På en kontring petar de in ledningsmålet 0 – 1. Vi låter dock inte detta tynga oss utan kämpar på och när halvleken är slut har vi inte bara kvitterat utan även tagit ledningen med 2 – 1. Detta efter mål av Jonna T och Julia M. I halvlek snackar vi igenom vad som inte fungerat bra i första halvlek och rättar till en del detaljer. Detta resulterar i ett helt annat spel i andra halvlek. Värnamo kommer knappt över halva plan på hela halvleken. När de väl kommer över är det oftast på utsparkar från deras målvakt. Vi stänger effektivt av deras spelvägar och sätter hör press. Samtidigt som vi även börjar spela bra fotboll. Vi får till passningsspelet mycket bra. Även snacket kommer igång och vi hjälper varandra bra. Hur Värnamo än försöker får de tag på oss och när de väl gör det är det ofta på något felaktigt sätt vilket ger oss ett antal frisparkar. I andra halvlek nätar Sandra och Julia M vilket ger oss en seger med 4 – 1. Segern kändes efter full tid helt rättvis då vi inte gav Värnamo någon möjlighet att anfalla i andra halvlek. Detta var nog årets bästa halvlek hittills. Att vädret dessutom var kanon gjorde inte saken sämre. En underbar fotbollskväll.

Förra veckan spelade vi andra matchen i F16-serien. Detta gjordes mot Älmhult. Tyvärr förlorar vi med 5 – 0 efter 2 – 0 i halvtid. Vi behöver i dessa typer av matcher gå in med en 100-procentig inställning. Tyvärr är vi inte riktigt där i matchen utan vi ligger på 80 – 90 procent av vad vi kan. Med den inställningen vinner vi tyvärr inga matcher. Vi behöver lyfta oss en nivå för att få med oss poäng, vi behöver lyfta oss en nivå för att visa motståndarna att vi vill vara med i matchen, vi behöver visa varandra att vi vill vinna matcher. Nu laddar vi batterierna och höjer oss till nästa match som är hemma mot Tingsryd på onsdag. Kom och heja fram oss!

Skribent: Bo-Lennart Andersson
Alvesta GOIF - Träningsmatcher Dam