AGIF lånar målvakt från Östers IF

2018-02-22 15:15
Alvesta GIF kommer under säsongen 2018 att låna in den talangfulla målvakten Victor Jonasson född 1998, från Östers IF.
  • Uppdaterad: 2018-02-22 15:15

Victor som har Moheda IF som moderklubb har varit i Östers IF:s organisation sedan han kom dit som 15-åring. Victor gjorde stora framsteg under 2017 och har sedan förra sommaren tränat med klubbens A-lag. Victor fick chansen att stå i cupmatchen mot Huskvarna FF som tog Öster till vinterns gruppspel i Svenska Cupen och fick efter säsongen ett A-kontrakt med klubben.

Victor kommer att kombinera träning med Öster A-trupp med träning och matchning hos oss i AGIF. Skulle Östers IF ha behov av Victor i deras A-lag under året kan de återkalla lånet under sommarens transferfönster.

Christian Stridh om lånet:

- Vi är glada att vi kunnat få hit Victor till oss i Alvesta. Jag har haft Victor under min tid i Östers IF:s U19 och på Procivitas Fotbollsgymnasium. Victor är en bra fotbollsmålvakt och en härlig kille som kommer att passa bra i vår grupp. Detta kommer förhoppningsvis vara till nytta för alla parter då Victor får bra möjligheter till matchning samtidigt som han får en riktigt bra träning inne hos Öster i deras A-trupp. Vi hoppas att vi kan hjälpa Victor till att ta nästa steg i sin utveckling och då blir även Östers IF en vinnare av detta.